Wilmo » Specials » Voetklachten

Voetklachten: hoe voorkom je ze en hoe behandel je ze?

Voetklachten: hoe voorkom je ze en hoe behandel je ze? Je voeten moeten dagelijks je hele lichaam dragen en zijn dus van groot belang voor je welzijn. Toch worden ze niet door iedereen even goed verzorgd. Bij slechte of verkeerde verzorging kunnen er allerlei vervelende kwalen optreden, als zweetvoeten, kalknagels, voetschimmel of wratten. Kwalen waar je niet altijd wat aan kunt doen, maar die vaak wel te behandelen zijn. Een goede hygiëne en goed schoeisel, wat vocht kwijt kan en steun geeft, is belangrijk voor het houden van gezonde voeten

Kalknagels: oorzaak, behandeling

In dit artikel komen kalknagels aan bod. Als je je afvraagt hoe een kalknagel eruitziet, bij wie het zoal voorkomt, wat de oorzaak is, hoe je het kan voorkomen en als je het hebt, hoe je het kunt behandelen, klik dan hieronder het betreffende artikel aan om meer over het onderwerp te lezen.

Voetschimmel: oorzaak, behandeling, voorkomen

In dit artikel lees je van alles over de oorzaak, behandeling en het voorkomen van voetschimmel. Ook als je weten wil welke klachten er bij horen, kan dit artikel interessant voor je zijn.

Wratten: soorten, oorzaken, behandeling

Wat zijn wratten en hoe loop je wratten aan je voeten eigenlijk op? Moet je ermee naar de dokter? Op deze en andere vragen vindt je hier antwoorden. Klik hieronder op het betreffende artikel.

Zweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomen

Hoe kom je aan zweetvoeten, maar belangrijker nog, hoe kom je eraf? Over deze vragen vind je in het betreffende onderstaande artikel de antwoorden.

Eeltproblemen: oorzaken, behandeling, voorkomen

Van veel eelt op je voeten kun je veel klachten hebben. Het kan ook erg pijnlijk worden, zeker als er barstjes en scheuren in komen te zitten. Je kunt eelt veelal zelf voorkomen door goed schoeisel te dragen. Heb je toch eelt, dan kun je het zelf proberen bij te houden met verwijderen, maar je kunt het ook aan een pedicure overlaten. Dit laatste is zeker van belang als je diabetes hebt. Wil je meer informatie over dit onderwerp hebben, klik dan het betreffende onderstaande artikel aan.

Ingegroeide teennagel: oorzaken, symptomen, behandeling

Een ingegroeide teennagel kan zorgen voor veel pijnklachten en kan een infectie aan de teen veroorzaken. Je kunt zelf een aantal dingen doen om zoveel mogelijk te voorkomen dat je een ingegroeide teennagel krijgt. Voor informatie over het voorkomen van, de oorzaken, symptomen en behandeling van een ingegroeide teennagel, kun je terecht bij het onderstaande artikel.

Likdoorn, wat is het en hoe voorkom je het?

Een likdoorn onder de voet of op of tussen de tenen kan veel pijnklachten veroorzaken en zo het lopen behoorlijk belemmeren. In het onderstaande artikel kunt u informatie vinden over wat een likdoorn eigenlijk is, hoe je ze voorkomt en wat je kunt doen als je er last van hebt.
Schimmelinfecties: oorzaken en behandeling

Schimmelinfecties: oorzaken en behandeling

Schimmels kunnen allerlei infecties veroorzaken, zoals zwemmerseczeem, pityriasis of ringworm. Schimmels kunnen op allerlei manieren het lichaam binnenkomen. Oorzaken van het krijgen van schimmelinfec…

Overmatig zweten of hyperhidrosis; oorzaken en behandeling

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd is een vervelende aandoening die soms duidt op een achterliggende ziekte. Iedereen zweet, het lichaam doet dit om af te koelen. De één zweet meer dan de…
Schimmelnagels; symptomen, oorzaken, behandeling en tips

Schimmelnagels; symptomen, oorzaken, behandeling en tips

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, komen bij heel veel mensen voor en zijn ontsierend en kunnen klachten geven bij het dragen van schoenen. Helemaal te voorkomen is het niet, maar er zijn zek…
Likdoorn, wat is het en hoe voorkom je het?

Likdoorn, wat is het en hoe voorkom je het?

Bijna iedereen krijgt er eens in zijn leven wel eens mee te maken, een likdoorn onder de voet of tussen of op een teen. Ze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn en je het lopen moeilijk maken en ontstaan va…
Ingegroeide teennagel: Oorzaken, symptomen, behandeling

Ingegroeide teennagel: Oorzaken, symptomen, behandeling

Een ingegroeide teennagel zie je het meest aan de grote teen. Eén of beide zijkanten van nagel is gekromd en snijdt in de naastliggende huid, wat zorgt voor pijn en soms een ontsteking. In sommige gev…
Eeltproblemen aan de voeten

Eeltproblemen aan de voeten

Onze voeten hebben vaak veel te lijden en er kunnen dan ook snel huidproblemen optreden, als voetschimmel, eeltvorming en likdoorns. Om deze problemen te voorkomen is het dragen van goed ademend en pa…
Zweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomen

Zweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomen

Het hebben van zweetvoeten is een veel voorkomend probleem, waar veel mensen niet over willen praten. Het is een kwaal die andere voetklachten kan veroorzaken, zoals voetschimmel. Er zijn veel oorzake…
Wratten: soorten, oorzaken en behandeling

Wratten: soorten, oorzaken en behandeling

Wratten worden door een virus veroorzaakt. Zodra het virus in aanraking komt met je huid, kun je wratten krijgen. Je loopt grotere kans op het krijgen van wratten als je op blote voeten in zwembaden o…
Voetschimmel: Oorzaak, behandeling, voorkomen

Voetschimmel: Oorzaak, behandeling, voorkomen

Voetschimmel is een vervelende kwaal, die veel mensen wel eens overkomt, ook jonge kinderen. Je loopt voetschimmel vaak op door met blote voeten in openbare vochtige ruimtes te lopen. Om die reden wor…
Kalknagels: oorzaak, behandeling

Kalknagels: oorzaak, behandeling

Schimmelinfecties van de nagels kunnen zorgen voor een kalknagel. Er komen witte of lichtbruine vlekken op de nagel en de nagel wordt dik en brokkelig. Kalknagels komen het meest voor bij oudere mense…
Eelt; hoe ontstaat het en hoe voorkom je/of behandel je het

Eelt; hoe ontstaat het en hoe voorkom je/of behandel je het

Eelt is een verdikking van de bovenste huidlaag, met als doel om de huid te beschermen. Overal waar veel wrijving van de huid plaatsvindt of hoge druk, wordt eelt gevormd. Iedereen krijgt wel eens met…
Gepubliceerd door Wilmo op 01-03-2011, laatst gewijzigd op 28-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.