Wilmo » Specials » Gezond leven

Streven naar een goede gezondheid

Streven naar een goede gezondheid Gezond leven heeft voor iedereen een andere betekenis. We worden tegenwoordig op televisie en in tijdschriften overladen met gezondheidsadviezen en tips. Iedereen weet nu wel dat we door middel van onze voeding en ons beweegpatroon zelf invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid. Een goed voorbeeld daarvan is diabetes 2, een ziekte die we vaak zelf onder controle kunnen krijgen door onze leefstijl aan te passen.

Gezond leven, waarom zou je dat doen?

Er zijn een flink aantal ziekten die kunnen ontstaan en/of verergeren door een verkeerde leefstijl.
Deze zogenaamde welvaartsziekten ontstaan door een verkeerd eetpatroon, het gebruik van genotsmiddelen en/of veel te weinig bewegen of een combinatie ervan.

Maar gezond leven betekent ook het nemen van voldoende rust en ontspanning overdag en zorgen voor voldoende slaap ’s nachts, zodat het lichaam de kans krijgt om te herstellen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Gezond leven, tips, informatie en adviezen:

In onderstaande artikelen komen zeer verschillende onderwerpen aan bod, die te maken hebben met ziekten, aandoeningen en leefwijze en die alle invloed hebben op, of die (gedeeltelijk) ontstaan zijn ten gevolge van onze manier van leven.
Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Veel volwassenen, en tegenwoordig ook jongeren, drinken bijna dagelijks alcohol. Of dat zo gezond voor je lijf is, daar verschillen de meningen over. Sommigen beweren dat het dagelijks drinken van een…
Alcoholgebruik: Hoeveel is nog gezond?

Alcoholgebruik: Hoeveel is nog gezond?

Alcohol drinken hoeft geen probleem te zijn. Sommige onderzoekers stellen zelfs dat beperkt gebruik goed kan zijn voor hart en bloedvaten. Als de consumptie van alcohol echter zeer veelvuldig en/of in…
Diabetes type 2: oorzaak, verschijnselen, behandeling

Diabetes type 2: oorzaak, verschijnselen, behandeling

Diabetes is een stofwisselingsziekte die niet te genezen is. De ziekte kan ingrijpende gevolgen hebben voor je leven. Bij diabetes 2 wordt de bloedglucosespiegel te hoog doordat de alvleesklier te wei…
Diabetes: leefstijladviezen en voeding

Diabetes: leefstijladviezen en voeding

In Nederland is er van 750.000 mensen bekend dat ze diabetes hebben en jaarlijks komen er ongeveer 70.000 bij. Om de diabetes beheersbaar te houden is het verstandig om je aan gezonde voeding te houde…
Gezonde spijsvertering: tips

Gezonde spijsvertering: tips

Een goede voeding en goede leefgewoonten zijn goed voor een gezonde spijsvertering en de algehele gezondheid. Belangrijk daarbij is hoeveel je eet, of wat je eet gezond is en of je ontspannen ervoor g…
Gezondheid welzijn: tips

Gezondheid welzijn: tips

In onze samenleving zijn we gewend aan een leven vol welvaart. Er is meer dan genoeg eten voor iedereen en dat eten is vaak vet en zout. Veel mensen hebben een auto voor de deur staan, die ze al snel…
Koffie gezond of niet?

Koffie gezond of niet?

Jarenlang werd beweerd dat het drinken van koffie ongezond is. Koffie is in Nederland een populair drankje, dat door velen dagelijks in vrij grote hoeveelheden wordt gedronken. In koffie zit de stof c…
Ondergewicht kan ook ongezond zijn

Ondergewicht kan ook ongezond zijn

Voor veel mensen is het op gezond gewicht blijven een groot probleem. Meestal omdat er een te groot overgewicht optreedt. Van de Nederlandse bevolking heeft 2 % een ander probleem, ondergewicht. Het l…
Platte buik is gezond - buikvet is ongezond

Platte buik is gezond - buikvet is ongezond

Buikvet is niet alleen ongezond, maar erg fraai om te zien is het over het algemeen ook niet. Vooral in de zomer, als de kleren weer wat meer uitgaan, is het fijn om van een strakke,platte buik te kun…
Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn of spierspanningshoofdpijn ontstaat vaak door emotionele problemen of stress. Het kan echter ook veroorzaakt worden door langdurig een verkeerde houding aan te nemen, bijvoorbeeld t…
Gepubliceerd door Wilmo op 02-10-2012, laatst gewijzigd op 23-10-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.