Wilmo » Specials » Stedentrip nederland

Mooie steden Nederland

Mooie steden Nederland Nederland heeft een flink aantal mooie steden, die leuk zijn voor een dagje uit. In al deze steden valt zo veel te beleven dat je er zelfs gemakkelijk een paar dagen kunt verblijven zonder je te vervelen. Je kunt er terecht om te winkelen, musea te bezoeken, uit te gaan, een leuke stadswandeling te doen en te genieten van de vele horecagelegenheden. Vaak is er in de buurt van de stad ook nog een leuke attractie te vinden, die gemakkelijk te combineren valt met een bezoek aan de stad.

Wat valt er in Nederland te beleven

Als mensen denken aan het maken van een stedentrip, dan wordt vaak gedacht aan steden in het buitenland als Parijs, Rome, Londen of Antwerpen. Het eigen land wordt vaak overgeslagen, terwijl er veel moois te zien valt.
Iedere provincie heeft wel één of meerdere mooie steden die een bezoek meer dan waard zijn. In Nederland zijn veel historische gebouwen bewaard gebleven en deze worden over het algemeen goed onderhouden. Al dit moois is vaak goed te bewonderen door een stadswandeling te lopen, waarbij de hoogtepunten van een stad goed naar voren komen. De Nederlandse steden zijn leuk voor een dagje uit, maar voor een paar dagen is er vaak ook voldoende vertier te vinden.

Voordelen van een stedentrip in eigen land

Het openbaar vervoer in Nederland is zo goed dat vrijwel iedere stad in Nederland voor iedereen wel bereikbaar is voor een dagtrip. Veel steden zijn te voet prima te ontdekken en anders is een bus, tram of metro snel gevonden.
In eigen land spreek je lekker je eigen taal en over het algemeen zijn de hotels in de steden van goede kwaliteit. In de buurt van grote historische steden is vaak ook nog wel een leuke dierentuin, museum of een mooi natuurgebied te vinden, zodat het niet moeilijk hoeft te zijn om voor een paar dagen voldoende uitjes te vinden. Veel plezier met het ontdekken van de mooie steden in Nederland!
Alkmaar: winkelen, musea, kaasmarkt, bereikbaarheid

Alkmaar: winkelen, musea, kaasmarkt, bereikbaarheid

Alkmaar is een stad met een rijke historie, maar is ook modern. In Alkmaar is van alles te doen, er zijn gezellige terrassen bij de Waag, Grote Kerk en de visbanken, je kunt er winkelen, het aanbod is…
Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelen

Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelen

Amersfoort is een leuke stad waar van alles te zien en te doen is. Het oude centrum heeft vele historische gebouwen en middeleeuwse straten. Wie wil winkelen vindt er allerlei winkels van grote ketens…
Groningen stad: uitgaan, winkelen, bezienswaardigheden

Groningen stad: uitgaan, winkelen, bezienswaardigheden

Groningen is een leuke stad waar je voor van alles en nog wat terecht kunt. Je kunt er leuk winkelen, uitgaan, gaan eten in een van de vele restaurants of eetcafé's, een museum bezoeken, een stadswand…
Leiden: bereikbaarheid, winkelen, bezienswaardigheden, musea

Leiden: bereikbaarheid, winkelen, bezienswaardigheden, musea

Leiden is een stad waar veel te beleven en te bezichtigen valt. Het is dan ook een geschikte stad voor een dagje uit of voor een verblijf van een paar dagen. In de stad zijn veel bezienswaardigheden,…
Gepubliceerd door Wilmo op 30-10-2015, laatst gewijzigd op 05-11-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto