Wilmo » Specials » Diabetes

Diabetes 1 en diabetes 2, wat moet je allemaal weten?

Diabetes 1 en diabetes 2, wat moet je allemaal weten? Diabetes is een stofwisselingsziekte, waar veel mensen aan lijden. Er zijn 2 soorten diabetes die enkele symptomen gezamenlijk hebben, maar toch veel van elkaar verschillen. Diabetespatiënten moeten veelal tabletten slikken, of zich dagelijks injecteren met insuline. Mensen bij wie diabetes 2 geconstateerd wordt, kunnen zelf ook nog bijdragen aan de behandeling door zo nodig af te vallen en veel te bewegen.Een goed en regelmatig leefpatroon is belangrijk.

Diabetes type 2: oorzaak, verschijnselen, behandeling

In dit artikel kun je lezen over wat diabetes 2 eigenlijk is, over de eventuele oorzaak en over wat voor gevolgen het voor je heeft als je de diagnose diabetes 2 te horen krijgt. Wil je weten wat een hyper of een hypo is, en wat voor verschijnselen erbij optreden? Deze informatie kun je terugvinden in het betreffende artikel, wat je hieronder kunt aanklikken.

Diabetes: leefstijladviezen, voeding

In dit artikel komen zaken aan bod als de oorzaken van het krijgen van diabetes en hoe je er mee moet omgaan. Wat zijn de gevaren op lange termijn bij diabetes en waar moet ik op letten met mijn voeding? Wil je meer hierover weten, klik dan hieronder op het betreffende artikel.

Diabetes: symptomen en behandeling

In dit artikel komen de verschillen aan bod tussen diabetes 1 en diabetes 2, wat betreft symptomen en behandeling. Verder kun je lezen waarom voetverzorging van groot belang is voor mensen met diabetes en wat voor gevolgen een te hoog bloedsuikerpeil op de lange termijn kunnen hebben. Wil je hierover meer weten klik dan op het betreffende artikel hieronder.
Diabetes type 2: oorzaak, verschijnselen, behandeling

Diabetes type 2: oorzaak, verschijnselen, behandeling

Diabetes is een stofwisselingsziekte die niet te genezen is. De ziekte kan ingrijpende gevolgen hebben voor je leven. Bij diabetes 2 wordt de bloedglucosespiegel te hoog doordat de alvleesklier te wei…
Diabetes: leefstijladviezen en voeding

Diabetes: leefstijladviezen en voeding

In Nederland is er van 750.000 mensen bekend dat ze diabetes hebben en jaarlijks komen er ongeveer 70.000 bij. Om de diabetes beheersbaar te houden is het verstandig om je aan gezonde voeding te houde…
Diabetes: symptomen en behandeling

Diabetes: symptomen en behandeling

Diabetes komt in Nederland voor bij ongeveer 850.000 mensen, een groot deel van deze mensen is zich er nog niet van bewust. Er zijn twee vormen diabetes te onderscheiden met hun eigen symptomen en beh…
Gepubliceerd door Wilmo op 22-02-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.