Wilmo » Specials » Alcoholgebruik

Alcoholgebruik: algemene informatie, feiten en weetjes

Alcoholgebruik: algemene informatie, feiten en weetjes In onze samenleving is het dagelijks gebruik van alcohol heel gewoon geworden. Zo lang je niet te grote hoeveelheden drinkt, en ook eens af en toe een dag zonder alcohol inlast, kan het drinken ervan niet heel veel kwaad. Veel mensen weten het echter niet bij één of twee glazen te houden, en ook jongeren gaan zich steeds vaker te buiten aan het in korte tijd drinken van grote hoeveelheden alcohol.

Alcoholgebruik: Hoeveel is gezond?

In dit artikel kun je lezen hoe je verantwoordt met alcohol gebruik kunt omgaan. Verder kun je lezen over lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid aan alcohol bij veelvuldig gebruik van grote hoeveelheden alcohol en met welke ontwenningsverschijnselen je te maken kan krijgen, als je opeens geen alcohol meer binnen krijgt. Hoe stop je eigenlijk met alcohol gebruik en wat zijn de risico’s van overmatig alcoholgebruik? Klik hieronder het artikel aan, en u kunt er over lezen.

Alcoholgebruik: feiten en weetjes

In dit artikel komen allerlei vragen en antwoorden aan bod over het gebruik van alcohol. Mag je nog rijden met alcohol op? Kan ik bij de alcohol ook mijn medicijnen gewoon innemen? Na hoeveel alcohol loop ik eigenlijk gevaar om te overlijden? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen. Wie meer wil weten over alcohol en de gevolgen kan hieronder het artikel aanklikken en er meer informatie over lezen.

Alcoholgebruik door kinderen

In dit artikel komt aan bod waarom alcohol voor kinderen onder de 16 jaar schade aanricht aan de hersenen en andere organen. Wat voor gevaren komen er verder nog bij kijken, als jongeren ( veel) alcohol drinken? Wie hierover meer wil lezen kan onderstaande artikel aanklikken.
Alcoholgebruik door jongeren

Alcoholgebruik door jongeren

In de huidige tijd drinken al veel jongeren grote hoeveelheden alcohol. Het komt ook regelmatig voor dat jongeren in heel korte tijd erg veel alcohol drinken, wat af en toe ook leidt tot een coma. Alc…
Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Veel volwassenen, en tegenwoordig ook jongeren, drinken bijna dagelijks alcohol. Of dat zo gezond voor je lijf is, daar verschillen de meningen over. Sommigen beweren dat het dagelijks drinken van een…
Alcoholgebruik: Hoeveel is nog gezond?

Alcoholgebruik: Hoeveel is nog gezond?

Alcohol drinken hoeft geen probleem te zijn. Sommige onderzoekers stellen zelfs dat beperkt gebruik goed kan zijn voor hart en bloedvaten. Als de consumptie van alcohol echter zeer veelvuldig en/of in…
Gepubliceerd door Wilmo op 21-02-2011, laatst gewijzigd op 23-10-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.